NYHETER
ARKIV
Paul Taylor Lanthandel
2023-08-20
På lördag den 2 september firar vi vår 4:e födelsedag men också vår sista dag med vår älskade lilla restaurang i Sundbyberg Paul Taylor Lanthandel. Kom gärna ner och fira med ett sista möte på denna plats tillsammans med oss.Efter mycket glädje och mycket slit har vi bestämt oss för att ta en paus. Vi [...]
Läs merStudio 2000
2022-03-18
Den 5 april 2022 öppnar vi upp det nya restaurangprojektet Studio 2000 i Fotografiskas lokaler.
https://www.studio2000.se/
.
Studio 2000
- ett ätbart experiment
Du vet hur det är, man tänker efter vad man är sugen på, letar upp ett recept och går och handlar. De flesta av oss kan skaffa vilka ingredienser som helst, när som helst . Det låter [...]
Middagskompassen
2021-10-07
NU är den här
Bästa möjliga maten för oss och vår planet – hur ska man tänka? I Middagskompassen visar Paul Svensson och Zeina Mourtada hur man kan njuta av riktigt god mat samtidigt som man tar hänsyn till vår planet. Med sina inspirerande vardagsrecept sätter de goda rätter på bordet. De 80 recepten är välsmakande, [...]
Över Atlanten
2021-08-31
Paul Svensson tar rodret/ Kastar loss / är en av deltagarna i publikfavoriten Över Atlanten som just nu visas på discovery+ och Kanal 5.
Tillsammans med skådespelaren Eva Röse, programledaren Jessica Almenäs, komikern Özz Nujen, företagaren och f d fotbollsspelaren Anders Limpar och artisten och programledaren Marko ”Markoolio” Lehtosalo, och under ledning av kapten Claes ”Klabbe” [...]
Ny bok – Middagskompassen
2021-08-26
Nu kan ni äntligen förhandsboka erat signerade ex av boken med underbara Zeina och lilla jag.
Det är en bok som jag länge har drömt om att göra.
Tillsammans med guidning från Naturskyddsföreningen och Ebba Svennung och Anette har vi (tycker jag) lyckats skapa en inspirerande och lärande kokbok för vardags njutning som är god för människa, [...]
Grönsaker A-Ö belönas med publishingpriset
2020-11-10
Läs mer via denna länk;
https://www.bonnierfakta.se/nyheter/paul-svenssons-gronsaker-a-o-belonas-med-publishingpriset-grand-prix/
Vikentomater
2020-10-10
En riktigt bra dag i viken med bästa @malin_broman och sjukt mycket tomat.
Tack @vikentomater för att ni finns och ständigt utvecklas #tomatsafari
Vikentomater
Läs merDen gröne slaktaren
2020-10-01
SVT, torsdagar kl 21:00 med start 1 oktober
I varje program åker Paul och Anne Lundberg runt och upptäcker ätbara växter och annat som man kanske inte annars hade använt – ”Bara tio procent av växtriket är utforskat som föda – kan det i de okända 90 procenten finnas fantastiska matupplevelser vi hittills gått miste om?”
I [...]
Paul Taylor Lanthandel firar 1 år
2020-09-05
Oh vilket party!
Tack alla underbara Sundbybergsbor och alla andra för att ni kom och firade igår.
Speciellt tack till @bondensskafferilag @huvudstatradgard @stadsbondens @pallamust @rosendalskrukmaker och Eva med sina vackra glas såklart.
Nästa år kommer vi satsa ännu hårdare på att skapa upplevelser LOKALT med lokalt för det lokala. Nu får vi vila och återhämta oss. Så ses [...]
Grönsaker A-Ö
2020-04-22
Äntligen är den här!
Boken innehåller allt från den ”perfekta” innertemperaturen på samtliga grönsaker i boken till favvorecept genom åren. Unikt är bruksanvisningar för varje smarrig växt för er alla som vill komma igång snabbt och med galet god växtbaserad kokkonst. Bildmaterial och text tillsammans med världens bästa @charliedrevstam @ebbasvennung @annapaljak och bästa formgivare Mikael. Så [...]
Föreläsning Hållbar Matlagning och vägen till Zero Waste på Restaurangakademien
2019-11-22
Datum:
Fredag 22 november 2019 kl. 10:00-12:00
Innehåll:
I Sverige slänger vi cirka 400 000 ton mat per år, vilket innebär att en tredjedel av all mat som produceras hamnar i soporna. Trots att den går utmärkt att äta.
Hur kan vi får ner de här siffrorna och engagera oss mer för vårt klimat? Matsvinnet är ett problem, men samtidigt [...]
Pauls gatukök
2019-03-29
Att kombinera hållbarhet och kvalitet är som bekant centralt för mig när jag lagar mat. Därför öppnar jag, tillsammans med Stockholm Gas, upp ett nytt sorts gatukök, där maten inte bara lagas på beställning: den odlas på beställning, så att inga råvaror går till spillo. Den 4:e och 5:e april kan man beställa tacos från [...]
Läs merFöreläsning Hållbar Matlagning och vägen till Zero Waste på Restaurangakademien
2019-02-12
Datum:
Fredag 10 maj 2019, kl. 10:00-12:00
Innehåll:
I Sverige slänger vi cirka 400 000 ton mat per år, vilket innebär att en tredjedel av all mat som produceras hamnar i soporna. Trots att den går utmärkt att äta.
Hur kan vi får ner de här siffrorna och engagera oss mer för vårt klimat? Matsvinnet är ett problem, men samtidigt [...]
Hederspristagare på Återvinningsgalan
2019-02-04
Paul Svensson och Anne Lundberg fick pris för Maträddarna.
Artikel i RS 4 feb 2019
Den mångfaldigt prisbelönade kocken Paul Svensson har förärats ytterligare en utmärkelse för sitt hållbarhetsarbete. Den här gången ihop med SVT:s programledare Anne Lundberg. På Återvinningsgalan, som arrangeras av tidningen Recycling, tilldelades de två juryns hedersomnämnande för Maträddarna. I programserien undersöker duon vad [...]
Matlagningskurs 7 maj
2019-02-01
En vegetarisk matlagningskurs med fokus att reducera matsvinnet och för ett hållbart och gott förhållande till mat.
.
Hållbarhet är hett och självklart. Paul Svensson är genuint dedikerad, lever som han lär och är en symbol för zero waste i Sverige. Här ges en unik möjlighet att laga med Paul. Det är vegetariskt som gäller ikväll. Att lära [...]
Tareq Taylor och Paul Svensson öppnar krog i Sundbyberg
2019-01-31
Den nya stadsdelen Fabriksparken i centrala Sundbyberg håller på att växa fram. Nu står det klart att kockarna Tareq Taylor och Paul Svensson blir de första kommersiella aktörerna. Nästa år öppnar de en kombinerad restaurang och lanthandel.
Det blir en restaurang med sittplatser för ett sextiotal gäster och en lanthandel med fräscha lokala råvaror. Tareq Taylor, [...]
Artikel i Skånska dagbladet – Maträddarna
2018-10-31
Ska rädda maten i ny programserie
Bella Bryngelson
bella.bryngelson@nsk.se
I en roadtrip genom Sverige ska programledarduon Anne Lundberg och Paul Svensson ta reda på vart allt vårt matsvinn tar vägen, och vad man kan göra av det. I det nya SVT-programmet Maträddarna ska hållbara matvanor belysas.
– Idag odlas och produceras redan tillräckligt mycket mat för att [...]
Maträddarna i SVT
Minska matsvinnet med Anne Lundberg och Paul Svensson
Anne Lundberg och Paul Svensson sätter fingret på en av vår tids hetaste frågor – matsvinnet. De besöker bönder, butiker, fabriker och konsumenter för att försöka ta reda på vad vi kan köra för att minska på matsvinnet.
Det blir recept och tips på vad man kan laga för [...]
Pris – Årets Innovatör
2018-10-23
Kocken och krögaren Paul Svensson är en gastronomisk innovatör som sätter råvaror från växtriket främst.
Årets Innovatör är Paul Svensson och han tog hem priset i konkurrens med AMF Fastigheter och Adam/Albin.
Paul Svensson får priset med motiveringen;
En profil och verklig förnyare av restaurangmåltider i Sverige. Från växtriket hämtas den största delen av råvarorna och med stor innovationsförmåga [...]
Artikel och intervju i TIME
2018-09-21
This Is What Zero-Waste Haute Cuisine Looks Like
Läs hela artikeln här;
http://www.time.com/5401648/paul-svensson-zero-waste/
Ambassadör för Cancerfonden
2018-09-20
Sedan 2013 är jag ambassadör för Cancerfonden. En tredjedel av alla cancerdiagnoser kan undvikas genom en hälsosam livsstil. Jag vill få folk att känna glädje och upptäcka att det inte behöver vara besvärligt och plågsamt att ändra till en mer hälsosam livsstil. Genom enkel och naturlig mat vill jag vara med och bidra med det [...]
Läs merRetaste – Artikel i www.star2.com/food
2018-08-31
https://www.star2.com/food/2018/08/31/swedish-restaurant-retaste-uses-food-waste-create-delicious-meals/
Läs merSommarprat i P1
2018-08-13
”Kocken Paul Svensson vill i sitt Sommar i P1 inspirera till att i matlagningen jobba i symbios med naturen. Att använda all mat vi köper hem och inte som idag slänga en tredjedel. Han ser matsvinn som en premiumresurs.
Varför ratar vi en morot med udda form? Varför slänger vi morotsblasten istället för att äta den? [...]
Hållbar till 100 procent – Författarduell i Almedalen
2018-07-04
Hur ser en hållbar framtid ut? Det är temat för årets författarduell mellan drönardrottningen Helena Samsioe, stjärnkocken Paul Svensson och teknikbloggaren Elin Häggberg.
För att vi ska få ett hållbart samhälle behöver vi utveckla ny teknik och förändra vårt sätt att leva. Vilken väg till hållbarhet kommer att göra störst skillnad – en mer klimatvänlig tallriksmodell, [...]
ReTaste – Instagram
2018-05-14
Följ arbetet med Retaste på vårt Instagramkonto
Läs mer och boka din plats på någon av våra sittningar.
ReTaste
”Vi struntar var maten kommer ifrån eller vad det är, vi ser bara till att rädda den” – Paul Svensson
Paul Svensson är Dirigenten för ett oerhört passionerat mat och dryckesgäng. Han väljer i ReTaste att dirigera med ledmotivet ”där den fria kreativiteten får råda från ogivna förutsättningar”.
ReTaste är inte bara en restaurang, det är ett [...]
2018 Gold Award – Marqués de Valdueza
2018-05-08
Marquésen har fått guldutmärkelsen i NY IOOC (New York International Olive Oil Council) competition 2018.
Den hittar ni hos Mia på Olioli.
Världens bästa museirestaurang 2017
2017-10-03
I helgen gick Leading Culture Destinations Awards av stapeln i London.
Fotografiska utsågs då till världens bästa museirestaurang.
Nominerade för tredje året i rad
Fotografiska var för tredje året i rad nominerade i kategorin Best Museum Restaurant of the Year 2017, ihop med brasseriet på Musée des confluences i Lyon och restaurangen på Nanjing museet i Kina.
Och den [...]
Matlagningskurs på Restaurangakademien
2015-11-16
Den 29 maj 2016 grillar jag ur den kommande boken, Grilla Vego på Restaurangakademien.
Här kan du läsa mer och boka en plats på min grillkurs.
Grilla utan kött – går det? Javisst går det! Det blir gott och mättande och är dessutom enkelt. Vad sägs om sojagrillad fänkål, salviaspäckad aubergine och glödbakad potatis med rökt [...]
Matlagningskväll – rosa bandet
2015-09-28
ROSA BANDET MED PAUL SVENSSON
Datum: fredag 23:e oktober 2015Vi samlas kl 18:00 och avrundar cirka 23:00
I oktober är det tid för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj och vi på Restaurangakademien vill vara med och dra vårt strå till stacken. Nu arrangerar vi en matlagningskväll där intäkterna oavkortat går till Rosa Bandet-kampanjen.
Kursinnehåll:
Välkommen till en kreativ och välsmakande afton där vi förenar nytta med [...]
Nya boken ute nu – Den nya husmanskosten
2015-09-07
Nästan var femte matkasse som vi köper bärs ut och slängs i soporna.
Det innebär att vi slänger omkring 25-75 kilo helt felfri mat per person och år i Sverige.
Här tar Paul Svensson oss med till sin mormors sätt att tänka och laga mat, långt innan vi slängde en stor del av maten, långt innan vi [...]
Gästspel på Gotthards krog
2015-09-06
Den 10 september gästar jag och Christofer Gotthards krog i Umeå.
Det blir en 7-rätters meny med grönsaksfokus.
www.gotthardskrog.se
Gästspel i Bratislava
2015-09-05
I oktober bär det av till Bratislava igen för ett nytt gästspel.
Läs merPauls kök – Kurs på Restaurangakademien
2015-09-04
Lördagen den 19 september
Det här är en inspirerande kurs där du får lära dig att komponera rätter utifrån Paul Svenssons matfilosofi ”mer grönsaker och mindre protein”.
Kursen utesluter inte kött, fisk eller skaldjur men nu får de ta ett steg åt sidan och släppa fram växtriket med dess oändliga möjligheter.
Recepten kommer att ha säsongsbaserade frukter och [...]
Fotografiska – restaurangen
2015-09-03
Nu är restaurangen åter öppen efter sommaruppehållet.
Välkomna att boka bord!
http://fotografiska.eu/mat-noje/boka-bord/
Gulddraken – Fotografiska – vinnare i kategorin mellan
2015-01-26
Motiveringen lyder:
”Här lämnas ingenting åt slumpen, varenda smak är exakt avvägd för att spela perfekt med sina kompisar på tallriken i rena, vackra rätter. Tilltalet är lika öppet och välkomnande som lokalen och såväl gäster som grönsakerna på tallriken får ett personligt bemötande där deras bästa sidor lockas fram. En konstupplevelse minst lika stor som [...]
Fotografiska nominerad till Gulddraken
Samtliga nomineringar i klass mellan
Café Facile
Fotografiskas restaurang
Lilla Ego
Nook
Oaxen Slip
.
www.besoksliv.se/artikel/gulddraken-2015-nomineringar-64872
Skånska Gastronomipriset 2015
2015-01-07
Fredagen den 23 januari 2015 äger prisutdelningen för Skånska Gastronomipriset rum på restaurang Hipp i Malmö. Bakom det nyinstiftade priset står Restaurangvärlden, Magasinet NORD och Sällskapet Malmö Akvavit. Det första året delas priser ut i tre kategorier.
Det här är nomineringarna:
Årets Skånska Stjärnskott 2015: Pernilla Elmquist (Nordic Street Food), Arvid Rosengren (MASH i Köpenhamn), Frida [...]
Fotografiska – recension i DN på stan
2014-12-19
Ett måste för alla matälskare
Fotografiskas restaurang.
Varje rätt är både härligt överraskande och egendomligt självklar. Med växtriket i
fokus har Paul Svensson skapat en matupplevelse som KK blir lyriska över.
Varje museum med självaktning har i dag en museishop där man kan avsluta sin rundvandring med att handla roliga
och snyggt formgivna saker. Trevligt för oss besökare och en [...]
Fotografiska – recension i Alltomstockholm
2014-12-05
http://www.alltomstockholm.se/restaurangbar/article4116040.aos
Världsklass! Här ges en magisk mat-föreställning
Läsarnas betyg 4.4
Plötsligt – under en tugga jordärtskocka gift med hösttryffel – händer det.
Smakrådet är redo att byta världens bästa restaurang för en helsingborgare.
Paul Svenssons Fotografiska serverar pur magi.
Den som fruktar överord rekommenderas boka bord i museilokalen som förutom huvudstaden bästa utsikt ståtar med något ännu viktigare. Djup respekt för [...]
Årets kock 2015
2014-12-04
Finalen äger rum i Göteborg den 5 februari och Paul finns på plats i juryn.
Nytt för i år är fler finalplatser.
Åtta finalister gör upp om titeln Årets Kock 2015.
Fotografiska – recension i di
2014-11-19
Läs artikeln på:
http://www.di.se/artiklar/2014/11/19/krog-gront-ar-skont-ogongodis-bade-ute-och-inne/?flik=franborjan
Snart öppnar Fotografiska
2014-10-25
Artikel i Besöksliv inför öppning av Fotografiskas nya restaurang.
http://www.besoksliv.se/artikel/groent-i-soekaren-foer-paul-svensson-pa-fotografiska-64013
Artikel i Enterprise Magazine – Ekokampen
2014-06-17
Läs artikeln på:
http://www.enterprisemagazine.se/nyheter/redaktionellt/en-trog-ekokamp-kraver-sin-kock-paul-svensson
Gästspel i Finland 22-25 april
2014-04-09
http://bistrosinne.fi/sv/svensson-sinne/
Kolla på video på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=i0iFrq9vUtw
Gästspel Tott Åre 18 april
2014-04-08
Till påsk bär det av till Åre och ett gästspel på Tott tillsammans med Ekman och personalen där.
http://totthotell.se/are/
http://totthotell.se/are/puff/gastspel-av-paul-svensson/
Gästspel Ski Lodge Engelberg 4-5 april
2014-04-06
Jag och Christofer Ekman åkte ner till Ski Lodge i Engelberg och körde ett gästspel tillsammans med all fantastisk personal där.
Tack för några härliga dagar!
www.skilodgeengelberg.com
Köksmästarna – kanal 5
2014-03-13
Köksmästarna har premiär torsdag 13 mars 20.00 i Kanal 5.
Tretton professionella kockar tävlar om vem som kan göra de godaste versionerna av den svenska husmanskosten. Deras kreativitet, erfarenhet och stresstålighet sätts på prov när de ska övertyga juryn med nya versioner av Sveriges populäraste maträtter.
Programmet visas även gratis på http://kanal5play.se
Smygtitta på premiären av Köksmästarna
2014-03-10
Köksmästarna har premiär torsdag 13 mars 20.00 i Kanal 5.
Tretton professionella kockar tävlar om vem som kan göra de godaste versionerna av den svenska husmanskosten. Deras kreativitet, erfarenhet och stresstålighet sätts på prov när de ska övertyga juryn med nya versioner av Sveriges populäraste maträtter.
http://www.kanal5play.se.
Smygtitta på premiären av Köksmästarna – YouTube
Ekologiskt producerade livsmedel
2013-12-04
Naturskyddsföreningen har i år och under 2014 en eko-kampanj där de försöker sprida information angående ekologiskt producerade livsmedel. De har gjort en fantastisk film.
Titta på filmen!!
Tillsammans kan vi få vår planet att mår lite bättre!
Matbloggspriset
2013-11-04
Hemsida
http://matbloggspriset.se/2013/11/mat-vara-bra-for-mage-hjarna-och-miljo/
Twitter
https://twitter.com/matbloggspriset/status/397340187971186688
https://twitter.com/kinnajonsson/status/397339187231203329
Facebook
https://www.facebook.com/matbloggspriset/posts/557799450963947
Instagram
http://instagram.com/p/gSwgcXo-Dd/
Debatt Skafferiet på Berns
2013-10-30
Viktigt arbete för en hållbar framtid och godare, välmående livsmedel. Se länk.
Se hela debatten, som rymmer både allvar och många skratt:
Läs merCancerfondens vardagsworkout
2013-10-23
Nu är kampanjen vardagsworkout igång på Cancerfonden, här är mitt och Christofers bidrag:
Läs merÅrets måltidsprofil
2013-10-17
På den stora måltidsdagen den 17 oktober utsågs Årets måltidsprofil.
Vinnare blev Paul Svensson med nomineringen ” För att med engagemang, generositet och glädje delat med sig av sin stora kunskap och passion för gedigen matlagning”
Årets tema var ”Lyft blicken – om behovet av helhetstänk inom offentliga måltider.”
De tre nominerade var:
Sara Jervfors, kostchef Södertälje
Lise-Lotte Lundin, [...]
Pauls kök – kurs på Restaurangakademien
2013-09-24
Pauls kök
Datum: lördag 21:a september, kl 9.30-16.00
Kursinnehåll:
Det här är en nytänkande och inspirerande kurs där du får lära dig att komponera rätter utifrån Paul Svenssons matfilosofi ”mer grönsaker och mindre protein”. Kursen utesluter inte kött, fisk eller skaldjur men nu får de ta ett steg åt sidan och släppa fram växtriket med dess oändliga [...]
Way Cup
2013-09-18
Vi har blivit nominerade till Svenska Designpriset!
Gå in och rösta på
htpp://www.designpriset.se/rostning.php
Järntorget 3, Göteborg
www.waycup.se
www.facebook.com/WayCup.se
Årets Måltidsprofil
Nomineringarna till Årets Måltidsprofil
Nu är det klart vilka tre personer som nomineras till Årets Måltidsprofil (tidigare Årets Kostprofil).
Vilken som tar hem segern får vi veta på Stora Måltidsdagen den 17 oktober.
Juryn består av Marianne Backrud-Hagberg, Anita Broddesson, Pär Bergkvist och Linda Martinsson – deras beslut bygger på nomineringar från branschen och kan inte överklagas.
De [...]
Hummerlunch i Bovallstrand
2013-09-17
pressinformation 17 september 2013
Spännande gäster Samlas för unik hummerlunch i havsbandet
Årets hummerfiske startar måndag 23 september klockan 07.00. Dagen därpå serverar TV-kände kocken Paul Svensson den första Hummerlunchen i Bovallstrands yttersta skärgård till ett exklusivt sällskap om endast 12 personer. Bland gästerna runt bordet finns matoraklet Alexandra Zazzi, miljöskribenten Stefan Edman och ett [...]
Cancerfondens ambassadörer
2013-09-11
Magdalena Forsberg, Pamela Andersson, Paul Svensson och Ralf Edström är nya ambassadörer för Cancerfonden. De kommer att ta sig an uppgiften att sprida kunskap om cancer ur olika aspekter och om Cancerfondens arbete i kampen mot cancer.
Läs mer på: http://www.cancerfonden.se/sv/Om-Cancerfonden/ambassadorer/
Mjöd och matsnack på Gomorron Sverige, Svt 2:2
2013-09-06
Paul Svensson lagar höstmeny och Per Styregård tipsar om mjöd.
http://www.svtplay.se/klipp/1444445/helgmat
Mjöd och matsnack på Gomorron Sverige, Svt 1:2
Paul Svensson lagar höstmeny och Per Styregård tipsar om mjöd.
http://www.svtplay.se/klipp/1444441/mera-helgmat”>
Matinspiratör får Allt om Mat:s stora matpris 2012
2012-11-05
Pressmeddelande:
Han brinner ständigt – för nya idéer, nya projekt och sin trendsättande gröna matfilosofi. Dessutom vill han generöst lära ut allt han kan. Därför får Paul Svensson Allt om Mat:s stora matpris 2012.
Paul Svensson, född 1974 i Helsingborg, är kock och entreprenör med bas på Fotografiska museet i Stockholm och har fingret med i en [...]
Paul Grillar 26 maj på Restaurangakademien
2012-10-17
Matlagningskurs på Restaurangakademien
Datum: söndag 26:e maj 2013, kl 9.30-16.00
Kursinnehåll:
Att tillreda mat ute med hjälp av glöd och eld är själva ursprungsmetoden. Upplevelsen av
värmen från grillen och doften från en plats där det grillas är oemotståndlig. Och inte minst att
äta utomhus – det är enklare, alla hjälps åt och umgås kring förberedelserna och även kring
grillandet.
Men [...]
Pauls kök 20 april på Restaurangakademien
Matlagningskurs på Restaurangakademien
Datum: lördag 20:e april 2013, kl 9.30-16.00
Kursinnehåll:
Det här är en nytänkande och inspirerande kurs där du får lära dig att komponera rätter utifrån Paul Svenssons matfilosofi ”mer grönsaker och mindre protein”. Kursen utesluter inte kött, fisk eller skaldjur men nu får de ta ett steg åt sidan och släppa fram växtriket med [...]
Mat så in i Norden, YLE Fem
2012-10-07
I juni var jag på Åland och spelade in ett program av Mat så in i Norden tillsammans med Mikael Björklund.
Avsnittet sänds den 7 oktober.
Programmet kommer att ligga på Arenani 30 dagar, adressen är:
http://arenan.yle.fi/tv och så söker du på Mat så in i Norden.
Pauls kök – 30 september på Restaurangakademien
2012-09-14
Matlagningskurs på Restaurangakademien
Datum: söndag 30:e september, kl 9.30-16.00
Kursinnehåll:
Det här är en nytänkande och inspirerande kurs där du får lära dig att komponera rätter utifrån Paul Svenssons matfilosofi ”mer grönsaker och mindre protein”. Kursen utesluter inte kött, fisk eller skaldjur men nu får de ta ett steg åt sidan och släppa fram växtriket med dess [...]
Kockarnas kamp, tv4 med start 13 september
2012-09-03
Sveriges kockelit drabbar samman i nya satsningen Kockarnas kamp
Snabbhet. Precision. Kreativitet. Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov, tävlar mot varandra i yrkesskicklighet – och sätter sin ära på spel. TV4:s nya satsning Kockarnas kamp leds av Pär Lernström och tittarna får följa med på en nervig och underhållande resa där bara [...]
Release Nya kokboken – Pauls kök – 3 april
2012-03-26
Norstedts förlag
Många av oss vill äta bättre, både nyttigare och läckrare, men är fast i gamla rutiner och bristande självförtroende i köket. Som tur är finns Paul Svensson.
Han är proffskocken som vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och ätande – och få fler att njuta av den goda måltiden så som [...]
Pauls kök – 22 april
2012-03-25
I samband med bokreleasen av nya boken Pauls kök så leder jag en
konsumentkurs på Restaurangakademien den 22 april och 30 september
Se mer information och bokning
www.restaurangakademien.se
http://www.restaurangakademien.se/__data/assets/pdf_file/0016/7216/Pauls_kok_-_22_april.pdf
Paul grillar – 27 maj
2012-03-24
En favorit i repris, den 27 maj grillar jag igen från min bok, Paul grillar, på Restaurangakademien.
En konsument kurs, se mer information och bokning på
www.restaurangakademien.se
http://www.restaurangakademien.se/__data/assets/pdf_file/0013/7213/Paul_grillar_-_27_maj.pdf
Nyhet – PAULS KÖK
2012-01-20
Pauls kök öppnar!!
27 januari
Välkommen till Twisted torso gallerians nytändning (intill Turning torso). Här får Green Matmarknad se livets ljus för första gången. Green är ett helt nytt sett att storhandla på där butiken mer är utformad som en modern saluhall än en klassisk stormarknad. Daniel Waidzunas heter grundaren och ägaren till denna fantastiska idé [...]
Kockelit samlas i Kockarnas krog
2011-10-19
På matmässan Mitt kök, 10-13 november, öppnar några av Sveriges främsta kockar restaurang tillsammans under Stockholmsmässans tak. Under fyra dagar får besökarna möjlighet att ta del av ett unikt samarbete och smaka av sju specialkomponerade rätter i Kockarnas krog.
För fjärde året i rad arrangeras Kockarnas Krog av mässan Mitt kök, tidigare Det Goda Köket. Årets [...]
Gomorron Sverige
2011-08-17
11 och 18 juli samt 1 augusti har vi sänt sommarprogrammet för Gomorron Sverige, SVT hemma från Älgö. Det har varit matlagning hemma i köket, på verandan och nere vid bryggan… Supermysigt…
Kan ses i repris på www.svtplay.se sök på Paul Svensson
Bocuse d´Or 2013
Den 20-21 juni tog vi ut Adam Dahlberg som Sveriges representant i VM för kockar, Bocuse d´Or 2013!
Det går av stapeln i Bryssel och Lyon – Lycka till Adam!
Inspiration Toscana
En vecka i Toscana, Italien var det utvalda resmålet för inspiration med marknader, vingårdar, restauranger och miljöupplevelser.
Läs merGästspel Åland 1-2 juni
Den upphittade champagnen skulle auktioneras ut och i samband med det gästspelade jag och Mikael Björklund på Restaurang Indigo.
Läs merFinalen Arla Guldko 7 april
Jag satt i juryn för Arla Guldko, Årets matglädjeskola.
Det var en sann glädje att få delta i ett så hedersvärt uppdrag.
Eckerölinjen
Jag har inlett ett samarbete med Eckerölinjen där jag fungerar som gastronomisk inspiratör.
Läs merBiofach 15-18 februari Nûrnberger
Biofach, världens största mässa för ekologiska produkter, 44 592 besökare.
Det var lika intressant nu som förra året.
Upplägget var det samma med Norden samlad i en tapasbar.
Gästspel
Restaurang Olo, Helsingfors 12-14 april
Temat var örter och i mina ögon ett av de mest lyckade gästspelen, mycket tack vare Linus Ström som följde med mig över och hjälpte till.
Inspiration i Köpenhamn
2011-07-15
Alla kockar behöver mycket inspiration och jag är inget undantag.
Drog till Köpenhamn i 2 dagar och åt fantastisk mat hos nya och gamla vänner.
Besökte bla Paul Cunningham på The Paul, Geist (Bo Bech) och fantastiska fiskebaren i Ködbyen.
Hjo Kommun
2011-05-12
Den 12 maj återvände jag till ”brottsplatsen”. Otroligt roligt att vara tillbaka och se hur gruppen har utvecklats.
Läs merSmakskeden 2011
2011-05-01
Det var en sann glädje att få ta emot ”Smakskeden 2011″
För mitt fortbildande arbete i media och på andrascener.
Det är inte var dag som man får en sked som fungerar i båda ändar.
Eksjö 24-25 mars
2011-03-24
Jag och några Idolkändisar pratade framgång md ungdomar i Eksjö.
Dag 2 drog jag på med medveten matlagning.
Jury Årets kock i Finland
2011-03-05
Jag fick äran att ta ut Årets kock i Finland tillsammans med Magnus Ek och Björn Franzén från Sverige.
Fantastiskt trevligt och bra arrangemang!
Årets kock
2011-02-03
Jag satt i juryn i Årets Kock som gick av stapeln den 3 februari i Ericsson Globe, Stockholm.
Tomas Diederichsen, Ulfsunda Slott, Bromma vann Årets Kock 2011.
Silvermedaljen gick till Jacob Lells, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör och brons till Klas Lindberg, Klas Lindberg Mat & Vin, Hägersten.
Fotograf Magnus Skoglöf
Sverige tog silver!!!
2011-01-26
Sverige tog silver!!!
Tommy Myllymäki och Johan Salestam kom på 2:a plats i Bocuse d’Or 2011!
Det blev en Skandinavisk seger med Danmark på 1:a och Norge på 3:e plats.
Du hittar all information du behöver på http://www.gastronomisverige.se/omoss.html
Vi ses!
Sverige tog silver i Bocuse d’Or 2011!
Sverige tog silver!!!
Tommy Myllymäki och Johan Salestam kom på 2:a plats i Bocuse d’Or 2011!
Det blev en Skandinavisk seger med Danmark på 1:a och Norge på 3:e plats.
Du hittar all information på www.gastronomisverige.se
Paul, Mattias Dahlgren och Tommy Myllymäki gästar Svt Gomorron Sverige och pratar inför tävlingen. http://svtplay.se/v/2290781/vm_i_matlagning
Gästspel i Schweiz
2011-01-01
I januari var jag och Jens Dolk nere på ett litet mysigt hotell, Ski Lodge, beläget i klosterbyn Engelberg mitt i de schweiziska alperna för att bjuda på en 2 kvällars avsmakningsmeny med fantastiska viner, vinprovningar och lite lössnöåkning. En fantastisk plats som uppfyllde alla mina förväntningar.
Läs merInspirationsresa 2010 – London
2010-11-04
Med 5 jobb och en trebarnsfamilj blir det inte så ofta man får åka iväg med 2 goda, nära vänner till London. Jobb och telefon lämnades kvar på Arlanda en helg i oktober. Helgen tillägnade vi god mat och gott sällskap och en massa härliga viner. Vi började fredagen med ett besök på Restaurang Roka, [...]
Läs merGästspel i Bratislava
1 december bär det av för gästspel i Bratislava på Restaurang Camoflage. Jag har aldrig varit i Bratislava så jag ser fram emot det väldigt mycket.
Läs merVara Kommun
Äntligen släpper det! Jag är mentor i ett projekt Nationellt måltidscenter där huvudsyftet är att skapa en utbildningsplattform för den offentliga sektorn/måltiden. Målet är att forma utbildningsmöjligheter som prestigemässigt kan mäta sig med Grythyttans kompententa program. Vi börjar med tre metodmatlagningskurser under hösten där jag själv är kursledare. Jag önskar alla lycka till i det [...]
Läs merGästspel Hestravikens Wärdshus
2010-10-30
Det började som en köksskola hösten 2009 men har i år blivit en fantastiskt trevlig tradition. Att få besöka Malin och Joakim med familj och deras team. Det blev 20 nya rätter i år och en mysig höstkväll på restaurang Hestraviken. www.hestraviken.se
Läs merVinnare i årets speciallitteratur – metod
2010-10-29
Pressrelease 28 oktober 2010
Måltidsakademien har utsett ”Paul Grillar” till vinnare i kategorin.
Speciallitteratur – metod:
Paul grillar
Författare: Paul Svensson
Foto: Jakob Fridholm
Form: Nina Tahko, Olof Lindqvist, Bror Rudi
Norstedts förlag
Motivering:
Vill man få extrafräs på sitt grillande är detta rätta hjälpmedlet. I en genre man trodde var slocknad eldar Paul Svensson på med fantasifullt osande recept som får en att [...]
Låt Måltiden Blommas årliga utdelning av Gastronomiska diplom
2010-10-21
Diplom till Paul Svensson för utmärkta kockinsatser för utveckling av samtidens måltidskultur.
”Låt Måltiden Blomma vill med sina medlemmar verka för en god matkultur. Bra måltidsvanor grundas i tidig ålder varför en av huvuduppgifterna varit och är att starta aktiviteter för barn och unga”
Med motiveringen:
”Under åren som gått har maten som tillagas i storkök blivit viktigare [...]
Gästspel i Kalmar
2010-10-04
Fredagen den 8 oktober dyker jag upp i Kalmar för ett kortare gästspel.
Nyfiken, sugen? Boka bord på www.calmarhamnkrog.se
Ny kokbok – Pauls kök
2010-09-21
Nu sätter vi igång nästa kokboksprojekt!
Pauls kök – där ska jag försöka förtydliga min matfilosofi.
Håll utkik i buktik hösten 2011
Äppeldagen på Skansen
2010-09-18
I samarbete med Lrf Mälardalen.
Målsättningen var att belysa den mängd av olika sorters äpplen som finns och även dess olika egenskaper. Ett äpple är inte bara ett äpple! Ett underbart ställe att jobba på, vi gick ut hårt och tipsade om förädling och att gynna Svenska äpplen. Tyvärr regnade den sista timmen bort men det [...]
Smakens dag i Kristianstad
2010-09-15
Smakens dag där en privat restaurang och en skolrestaurang lagade samma meny, signerad av mig.
Otroligt roligt! Stor eloge till mina kollegor för dagen, Åsa, Anna, Pernilla och Anki (Ylva)
Ispirationsdag på Junkaremålsskolan i Tranås
2010-09-13
Barnen fick göra sin egen fiskgryta – 75 kg fisk gick åt – en succé!
Läs merSvt Gomorron Sverige – Köksskola
2010-09-06
Varje måndagmorgon kommer jag att ha en köksskola i Gomorron Sverige.
Där vi kommer att ha olika tema varje måndag. Allt ifrån råvaror till utrustning. Det går även att se på svt/play
Kurs i fransk matlagning
2010-08-25
Kom med till Restaurang Akademien i Stockholm lördag eller söndag 11 och 12 september för en resa genom matlagningens Mecka; Frankrike!
Se här för anmälan;
http://www.restaurangakademien.se/privatpersoner/matlagningskurser
Bokmässan i Göteborg
2010-08-20
Torsdag 23 september finns jag på Bokmässan för både signeringstillfällen samt matlagning i Kockteatern.
Välkomna!
Shanghai Expo 2010
Samarbete med nordiska kockar för skapande och presentation av en `Nordic Lunch´ den 30 augusti i samband med ett Food Safety Seminar för bla nordiska ministrar tillresta för världsutställningen i Shanghai
http://www.swedenexpo.cn/en/
Gästspel på Skärets Krog & Konditori
2010-08-05
En otroligt kul och uppskattad kväll med ett underbart team under ledning av Linus Ström och Gurra. Tack till alla lokala leverantörer och speciellt tack till ”Svärdet”.
Läs merSnart sommar
2010-06-17
Börjar varva ner inför sommaren med ett par veckor fyllda av möten och planeringar av höstens arrangemang.
Jag fortsätter synas i SVTs Gomorronprogram under sommaren med jämna mellanrum, likaså i YLEs Strömsö som SVT sänder på torsdagar. Samtidigt ska jag också njuta av den underbara svenska sommaren i skog, på hav och land med familj och [...]
Härlig grillkväll
2010-06-15
Har fått förmånen att ikväll grilla och tillaga en kanonmiddag för ett stort gäng trevliga människor mitt i city utomhus på en fantastisk terrass! Kvällssol över Stockholm, doft av nygrillad mat och sorl från gäster som trivs- härligt!
Läs merKöttdag
2010-06-10
Inspirationsdag med massor av kreativitet gällande lammkött, fläskkött, nötkött, färs och korvar! Kul att få tänka fritt och visa tekniker och vad olika tillagningssätt gör för råvarorna. Hoppas något av det kan hitta väg ut till allmänheten!
Läs merIdag gäller det!
2010-06-07
Klockan 9.30 idag startar Tommy sin tävling som en av 20 deltagare och ska under 5 timmars tid tillaga och presentera sina två rätter. Råvarorna som är givna är hälleflundra resp kalv. Tommy har tränat och tränat, stött och blött sina rätter och idéer med oss i Gastronomigruppen, Gastronomi Sverige sedan februari då det var [...]
Läs merEnklaste pajen på grillen!
2010-06-04
Pröva det här receptet, så lätt att göra och så gott resultat!
SOMMAR BÄR
smulpaj med choklad, havre och mandel
4 portioner
400 g blandade bär, t ex vinbär, hallon och jordgubbar
½ dl grovriven choklad
1 dl havregryn
1 dl smör, osaltat
1 dl mjöl
½ dl mandel
1 dl socker
1 msk maizena
2 msk florsocker
Till servering: vaniljsås
Formar:
Lägg flera lager aluminiumfolie i små skålar och [...]
Bocuse d´Or
2010-06-01
Idag reser jag till Frankrike med Tommy, hans commis Johan och assistent Lina.
Även Jonas och Sven-Gunnar följer med till vårt training camp hos Régis Marcon i Auvergne.
Nu finslipas alla detaljer kring presentationen och vi försöker kapa tidstjuvar i tillagningsprocessen så gott som det bara går.
På måndag 7 juni tävlar Tommy i Bocuse d´Or Europe i [...]
Grillkurs
2010-05-30
Kurs på Restaurang Akademien med grill tema
mer info finns här: http://www.restaurangakademien.se/privatpersoner/kurser
Grillkurs
2010-05-27
Vi fick möjlighet att genomföra kursen i princip invid strandkanten men med beachhouse med kök och matsal i närheten, http://www.vargard.se/.
Vi pratade olika typer av grillar, grilltekniker, kol vs gasol och Paul gav fullfjädrade mästartips till hemma grillarna i gänget.
Kvällen avslutades med en supé i form av en fantastisk buffé med allsköns grillat!
Matfotografering
2010-05-24
Receptskrivning och tillagning av rätter i dagarna 4!
Se http://www.delicard.se/winedine/index.asp?val=302&rec_skapare=Paul Svensson för recept som jag gjort tidigare.
Grillkurs
2010-05-23
Kurs på Restaurang Akademien med grill tema
mer info finns här: http://www.restaurangakademien.se/privatpersoner/kurser
Matlagningskurs
2010-05-20
3 rätters meny som en härligt gäng lagade tillsammans i fantastiska lokalen på Söder, PS matsal.
Det var tartar till förrätt, kryddstekt vår lamm till varmrätt och en rabarber dessert.
Tack till er för en kanonkväll, och till medhjälparen i köket- Christian!
Stockholm
2010-05-12
signering av kokboken ”Paul grillar”
Saltsjöbadens Bokhandel, Saltsjöbadens Centrum kl 14-16
Stockholm
2010-05-05
visning för särskilt inbjudna kunder. Demonstration av matlagningskärl ur serien Cristel från Vikingsun, www.vikingsun.se
Läs merÖstergötland
2010-05-04
föreläsning och matlagning, via Talarforum
Östgöta Trädgårdshall i Linköping
Stockholm
2010-04-29
”premium picknick lunch” på PS Matsal i ett samarbete med danska Landbrug & Födevarer.
Paul presenterar en modern typ av picknicklunch baserad på goda danska råvaror av ekologiskt fläskkött samt med inspiration av den danska smörrebrödstraditionen.
Vasa, Finland
2010-04-21
”guldkantslunch” på Borgaregatans skola i Vasa
skolan jobbar med Sapere och tanken med dagen är att ge klasserna en fin avslutning inom ”Operation Skolmat”.
Man bjuder eleverna till en indisk inspirerad lunch samt för en smakpanel utmaningen att avgöra skillnaderna mellan hemgjord och industritillagad mat.
Dagen möjliggörs i ett samarbete mellan skolans rektor med personal och Finlands Svenska [...]
Stockholm
2010-04-20
visning av MAC knivar på Gastro Nord
monter A33:20, Servera
kl 14-14.30
Stockholm
jurymedlem för Årets Skolkock, arrangerat på Gastro Nord av Lantmännen
http://www.lantmannen.se/skolmatsgastro
Rosenknopparna vann!
Grattis till lag Rosenknopparna från Skövde som vann ”Årets bästa skolkockslag”
idag på Gastro Nord mässan i Stockholm.
Laget utgörs av Carina Andersson, Susanne Dahl och lagledaren Martin Karlsson.
Förutsättningarna i finalen var att tillaga tre lunchrätter; en soppa, en vegetarisk rätt och en varmrätt för minst 100 personer till en kostnad av max 10 kronor per maträtt. [...]
Stockholm
the Winner!
deltagande i Wii-duell mot Fredrik Eriksson, SHRs monter på Gastro Nord
Läs merStockholm
2010-04-13
föreläsningsdagar hos Svensk Mjölk, 13-15 april, om matglädje för pedagogisk- och kökspersonal i förskolan
Läs merGastro Botnia
2010-04-12
12 april 2010; Gastro Botnia, Skellefteå
läs mer om innehållet i grönsakskursen (scrolla ner till 12.4)
http://www.gastrobotnia.se/default.asp?ml=12
19 april 2010; Gastro Botnia, Vasa Finland
följ länken för att ta del av de recept som användes under dagen
http://www.gastrobotnia.se/files/PDF/Grönsakspusslet%20recept%20Gastro%20Botnia.pdf
Middagsarrangemang
2010-03-29
Middagsarrangemang i Stockholm, ca 20 personer, med tema ”mat i hälsans tecken”
Läs merLinköping
2010-03-25
Inspirationsdag för kommunanställda rörande ”Mat, Matglädje och Matmiljö”
Läs merMarks kommun
2010-03-09
Föreläsning via Talarforum, kommunanställda. Föredrag och praktisk matlagning.
Läs merHuddinge
2010-03-01
Föreläsning via Talarforum om hur man kan integrera vegetarisk kost i skolmåltiden, för anställda i Huddinge kommun
Läs merUddevalla
2010-02-24
Föreläsning för Skolmatsakademien i Uddevalla
http://www.vgregion.se/sv/Ovriga-sidor/Skolmatsakademin/Natverk/
engagemang Skolmat
2010-02-16
Mitt engagemang för bättre skolmat fortsätter runt om i landet även under 2010…Håll dig uppdaterad genom denna sida eller på http://www.skolmatensvanner.se/ och http://www.battreskolmat.nu/
Läs merPaul grillar
Vi är klara med kokboken, som kommer ut i april 2010 på Prisma (Norstedts förlag). Håll utkik!
Läs merPAUL
Sökandet efter den perfekta lokalen och arbetsgruppen till min egen restaurang PAUL pågår för med oförändrad styrka och engagemang! Målet är att kunna slå på spisen och öppna dörrarna någon gång under senare delen av 2010.
Läs merStrömsö
Deltagandet i finsk-svenska teveprogrammet Strömsö (YLE) fortsätter med inspelningar under vinter och vår. Avsnitten sänds på SVT i sommar.
Läs merLandet Brunsås
Missa inte den nya programserien ”Landet Brunsås” som sänds onsdagar på SVT 2. Där är jag med på ett hörn i ett av de åtta avsnitten och ger min syn på den svenska matbilden och matpreferenserna.
Läs merBocuse d´Or
Grattis! Tommy Myllymäki kommer representera Sverige vid EM för kockar, Bocuse d´Or, i Genève i början av juni. Heja heja!
Läs mer på www.gastronomisverige.se
BioFach 2010
Jag är i Nürnberg, Tyskland, 17-20 februari för att närvara vid BioFach 2010, ”Nordic Organics”. Det är en mässa som rör sig kring ekologisk mat och jordbruksvaror samt fair trade produkter. Jag är engagerad av Svenska Exportrådet till att presentera en svensk signaturrätt i tapas-form i den nordiska loungen, där kockar från Danmark och Finland också presenterar en [...]
Läs merSkolmat
2010-02-11
I Östergötland har tidningarna Corren och NT påbörjat projektet Matlust, för att visa på goda exempel gällande skolmat. Tidningarna publicerar ett uppslag i veckan om detta, arrangerar en sporrande tävling samt bloggar om detta. Jag är involverad i funktion av mentor. Projektet rivstartade med en föreläsning i Linköping häromdagen och projektet beräknas avslutas i maj [...]
Läs merbesök på Sibbarps skola
2010-02-10
Jag var i Halland häromdagen och föreläste för både vuxna och barn om vikten av god och nyttig mat. Här finns ett spännande inslag från lokal-tv om hur barnen och jag jobbade fram oss fram till vad som är ´bra mat` med hjälp av egna recpet och kreativa bilder. Frågan är hur många sockerbitar innehåller egentligen [...]
Läs merInspirationsdagar i Halland
9-10 febr Halland; inspirationsdag för skolbarn, föräldrar och kockar
Läs merSVT Gomorron
2010-02-09
Du kan få goda tips på veckomenyer nu genom att följa SVT Gomorron varje måndag omkring kl 9.30-10.00. Där guidar jag dig till smakrika rätter och bra mat för fyra personer i fem dagar med utgångspunkt i billiga säsongsanpassade råvaror. Repris på programmet samt shoppinglista och recept finns på SVT Play.
Basvaruförrådet som används varje vecka hittar [...]
Hur minskar man svinnet?
2010-01-22
Under september 2009 till maj 2010 kan du följa Restaurangvärldens artikelserie, ”Stoppa svinnet”
Läs merStrömsö på SVT
2009-12-26
På julaftonseftermiddagen sände SVT 2 säsong 5 av Strömsö. Det var 4 avsnitt efter varandra, kl 14.25 – 17.05, som var fulla med sista minuten tips på bla pastejer, bröd, tilltugg och glögg. Med inspiration från våra grannländers julfirande och där programledarna delade med sig av kloka råd. Se gärna detta på SVT Play så [...]
Läs merGomorron-kock
2009-12-15
Vid ett par tillfällen under sommaren samt 21 december och nyårsafton 31 december var jag morgonkock på SVTs Gomorron Sverige.
Läs merMiddagsarrangemang
2009-11-28
27 nov Stockholm; 3 rätters middag med snacks och vickning för 170 personer
Läs merGästspel i Salzburg
2009-11-20
20-23 nov Hangar 7, Salzburg Österrike
http://www.hangar-7.com/en/specials/the-ikarus-night/
Kinnarps föreläsning
2009-11-12
12 nov, Kristiansstad. Föreläsning genom Talarforum,
www.talarforum.se
Hagaskolan i Umeå, 3 stjärnor
I Umeå i slutet av oktober agerade jag prisutdelare när Hagaskolan utnämndes till trestjärnig skolrestaurang! Se här inslag och artikel,
SVT regionalt
http://svt.se/2.33919/1.1749411/hagaskolans_mat_prisas
Norran
http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/article352532.ece
Skövde föreläsning
2009-10-28
28 okt, Skövde. Föreläsning för skolkökspersonal inom kommunen, med Skolmatsakademien
Läs mer”Matvanor 2009″
2009-10-26
26 okt, Örebro. Föreläsning för måltidspersonal inom barn- och skolomsorgen.
Läs merMatlagningskväll
2009-10-15
18 okt matlagningsaktivitet på Fågelbrohus, Stockholm.
Ett samarrangemang med Hello Sweden, ca 40 personer.
Prisutdelare
2009-10-11
I Umeå i slutet av oktober agerade jag prisutdelare när Hagaskolan utnämndes till trestjärnig skolrestaurang!
SVT regionalt
http://svt.se/2.33919/1.1749411/hagaskolans_mat_prisas
Norran
http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/article352532.ece
Fredagsmys
2009-10-04
”fredagsmys” med familjen! Härligt reportage med enkel plockmat som alla kan umgås kring. Här hittar du reportaget från DN i oktober 2009
http://www.dn.se/mat-dryck/reportage/masterkocken-paul-svenssons-fredagsmys-1.966020
FOOD i Kungsan
2009-10-02
12 okt Stockholm, Kungsträdgården. FOOD, ett EUprojekt för att främja folkhälsan, ett samarrangemang med Rikskuponger AB/Accor Services, Karolinska Institutet och Nyckelhålet där jag lagade en hälsosam lunch
Läs merMatakuten
2009-09-18
Matakuten säsong 2 sändes i TV4 under tidiga hösten. En succé som fick ringar på vattnet och som pågår än!
Stort tack till alla härliga personer som jag fick förmånen att arbeta med på Växthusets skola, på TV4 och produktionsbolaget och alla övriga medverkande!
Fransk matlagning
2009-09-03
5 sept Restaurangakademien, Stockholm. ”Fransk matlagning med lokala råvaror”
Läs merStrömsö-sommar
2009-07-12
Den finsksvenska teveserien Strömsö sändes i SVT1 varje vecka under sommaren.
Läs mer