OM PAUL
BAKGRUND

1974, i Helsingborg, föddes jag till murare – men växte upp och blev kock. Under några år arbetade jag mig Europa runt – vistelsen hos Christian Sandefeldt och sadistiske kocklegendaren Marco Pierre White i London hörde till de tuffare träningslägren. Så småningom var jag hemma i Sverige igen – hos Mathias Dahlgren på restaurang Bon Lloc i Stockholm.

Jag stannade åtta år på Bon Lloc – och var kökschef de sista fyra åren. 2003 representerade jag Sverige i Bocuse d’Or (VM för professionella kockar) i Lyon och kom 5:a, det blev en milstolpe i karriären.

Under drygt två år var köket hos Danyel Couet och Melker Andersson på F12 mitt – som kökschef och driftansvarig.
Därefter startade jag konsultfirman Pauls kök som jag delade med min vän och kollega Christofer Ekman.
Nu är jag verksam i flera egna företag.

Har givit ut 9 st kokböcker senaste åren såsom Paul grillar, Pauls kök, Den nya husmanskosten, Grilla vego, Rädda maten, Sauce Atlas, Grönsaker A-Ö samt den nya boken Matkompassen. Arbetar just nu på den 10:e boken.
2014 startade vi Fotografiskas restaurang som är våran ideologi, gastronomi, kärlek och själ.
Här lever vi ut hållbar njutning i alla led. Blev 2017 utnämnd till Världens bästa museirestaurang.

5 september 2019 öppnade vi upp dörrarna för Paul Taylor Lanthandel i Sundbyberg.

Den 5 april 2022 öppnar vi upp det nya restaurangprojektet Studio 2000 i Fotografiskas lokaler. Studio 2000

Ja, gastronomi är mitt liv – det finns egentligen bara en sak jag värdesätter högre, och det är min fantastiska familj.

senastenytt_morotter